Home » Leiding
Komende optredens

Laatste foto's
Picknick 2020
#1
03 Augustus 2020
Leiding
Bestuur

De leiding van ons koor is in enthousiaste handen van, Ella van der Laan Bouma, Hanneke Meijer, Klazien van den Bos en Gemma de Groot, onder voorzitterschap van Ella van der Laan Bouma. Zij doen er alles aan om ons koor te promoten en op een hoger plan te brengen.
Bestuur - Ella

Ella is onze voorzitter.
Zij gaat de externe contacten van het koor onderhouden en tevens optredens regelen.
Bestuur - Hanneke

Hanneke is onze penningmeester. Zij zorgt ervoor dat wij niet te veel geld uitgeven!
Bestuur - Klazien

Klazien is onze 2e penningmeester en tevens 1e secretaris.
In deze functie gaat zij de ledenadministratie doen.
Bestuur - Gemma de Groot

Gemma de Groot is Algemeen Bestuurslid. Zij gaat het bestuur ondersteunen.
Dirigent

Robert Verheul werd in 1970 te Rotterdam geboren. Op 11-jarige leeftijd begon hij met het spelen van akoestisch en elektrisch gitaar. Hij volgde lessen bij Mike Williams, Makis Amblianitis en Ratko Zyaca. Tijdens zijn studie biologie te Utrecht vertrok hij naar Athene, waar hij 5 jaar lang woonde. Hij trad jarenlang op als zanger / gitarist / bouzouki-speler in de Griekse Rebetika (een soort underground “Griekse” blues uit het begin van de 20e eeuw).
Na het afsluiten van zijn studie biologie als paleontoloog studeerde hij 2 jaar Grieks-Byzantijnse zang (kerk- en volksmuziek) aan het beroemde Simonas Karras Instituut te Athene.
Na terugkomst in Nederland studeerde hij in de periode van 1997 tot 1999
een jaar gitaar en een jaar zang aan het Rotterdams Conservatorium.
Na 2 jaar conservatorium koos hij ervoor zijn studie zang te vervolgen middels privélessen bij Alberto ter Doest (tenor in het Nederlands Kamerkoor en welbekend zangcoach) en Christina Völtl (leerlinge van o.a. Roberta Alexander). Ook volgde hij 2 jaar pianoles bij Bernhard Touwen.
Het dirigeren van koren doet Robert sinds 1999. Na een cursus koordirectie bij de Kurt Thomas Cursus te Utrecht, alsmede een cursus koordirectie en privélessen bij Niels Kuijers, begon hij als dirigent bij het gemengd koor After Eight te Rotterdam.
Op het ogenblik dirigeert hij de gemengde koren “After Eight” en het "Gemeentekoor Schiedam", de vrouwenkoren “The Green Forest Selection” en het “Erasmus Studentenkoor Rotterdamsch Schoon”, het mannenkoor “Shantykoor Ahoy” en het klassieke "Vocaal Ensemble Kralingen" in welk hij zelf lage bas zingt. In 2014 leidde hij het projectkoor en -orkest Rosette tijdens uitvoeringen van het Axion Estí van Mikis Theodorakis (met solist Pieter Hendriks).
Robert volgt lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker (leraar koordirectie CodArts Rotterdam en artistiek leider / dirigent van het Laurensorkest, Laurens Collegium en de Laurens Cantorij).

Pianist

Een keer per twee weken komt onze pianist Amrish Basdew ons
begeleiden bij de repetitie. Bovendien is hij er altijd bij als wij een optreden hebben.
© 2023 thegreenforestselection.nl